با توجه به نزديک شدن زمان ضرب الاجل براي نهايي شدن توافقات ايران و 5+1، اين دست اقدامات دولتي ها رشد بيشتري يافته است. از همين رو به نظر مي رسد دولتي ها با افزايش قيمت بنزين و نان و حذف يارانه ها قصد دارند تا به مردم اينگونه القا کنند که راهي جز پذيرش توافق هسته اي با غرب وجود ندارد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا اظهارات مسؤولان دولت تدبير و اميد به ويژه در خصوص مسائل اقتصادي هر روز موجب ابهامهاي بيشتري در بين مردم ميشود و ضد و نقيض گويي هاي مطرح شده از يک سو و اقدامات بي سر و صداي دولتي ها از سوي ديگر موجب شده تا مردم با نوعي سردرگمي در مسائل اقتصادي مواجه شوند.
در اين بين با توجه به نزديک شدن زمان ضرب الاجل براي نهايي شدن توافقات ايران و 5+1، اين دست اقدامات دولتي ها رشد بيشتري يافته است. از همين رو به نظر مي رسد دولتي ها با افزايش قيمت بنزين و نان و حذف يارانه ها قصد دارند تا به مردم اينگونه القا کنند که راهي جز پذيرش توافق هسته اي با غرب وجود ندارد و مشکلات مالي فقط در صورت پذيرش اين توافق است که حل خواهد شد.
آبي که به آسياب دشمن ريخته شد
روزهاي ابتدايي کار حسن روحاني در دولت يازدهم بود که يکباره يک اظهار نظر عجيب و غريب از سوي وي مطرح شد. "خزانه کشور خالي است". اين اظهار نظر غير کارشناسي شايد ابتدا يک جمله عادي از زبان رئيس دولت محسوب مي شد اما در بعد بين المللي آثار زيان بار براي کشور داشت و همچون آبي بود که بر آسياب دشمن ريخته شد.
مطرح شدن اين مطلب از سوي کسي که در قامت يک ديپلمات در انتخابات رياستجمهوري ظاهر شده بود، در آستانه گفتوگوهاي حساس بين المللي، پيامي جز ضعف پنهان دولت براي حريف نبود. اين در شرايطي بود که حتي بعدها، جمع و تفريق هاي صورت گرفته در خصوص بودجه سال 92 حکايت از آن داشت که آنچنان هم که رئيس جمهور مطرح کرد، خزانه خالي نيست.
البته اظهارات عجيب و غريب رئيس جمهور امروز نيز بار ديگر در سخنراني وي تکرار شد. روحاني در جمع مردم غرب استان تهران عنوان کرد که "دولت در تنگناهاي مالي است". حال سوال اينجاست که بيان چنين موضوعاتي آن هم در شرايطي که تيم مذاکره کننده هسته اي ايران در حال نهايي کردن متن توافقنامه نهايي مذاکرات با 5+1 هستند، آيا به معناي آب به آسياب دشمن ريختن نيست.
يهويي با اجراي فاز سوم هدفمندي!
ارديبهشت 93 – رفراندوم! - در جريان تصويب بودجه سال 93 بود که مجلس، دولت را موظف کرد تا حذف يارانه بگيران ثروتمند را در اولويت کاري خود قرار دهد. دولتي ها نيز از همان روزهاي ابتدايي سال جديد از مردم خواستند تا براي ثبت نام مجدد دريافت يارانه اقدام کنند. دولتي ها که بر اين باور بودند جمعيت قابل توجهي از مردم کشور از دريافت مبلغ 45500 توماني يارانه انصراف مي دهند به يکباره با آمار عجيب مواجه شد. در شرايطي که پيش از آن نزديک به 77 ميليون نفر از جمعيت 78 ميليوني کشور يارانه نقدي را دريافت مي کردند، تنها 4 ميليون نفر از آنها از دريافت يارانه نقدي انصراف دادند تا دولت با معضل پرداخت يارانه به 73 ميليون ايراني مواجه شود . سرانجام پروژه درخواست از مردم براي انصراف از دريافت يارانه نتيجه نداد و تنها راهي که دولت براي اجراي قانون در پيش داشت، پالايش و حذف افراد غير نيازمند از دريافت يارانه بود.
آذرماه 93- افزايش قيمت نان- پس از تاييد و تکذيب هاي مختلف از سوي مسئولان دولتي، نان نيز در آذرماه سال 93 گران شد تا تنها کالاي باقي مانده براي به اجرا در آمدن فاز سوم قانون هدفمندي، بنزين باشد و حالا دولت با افزايش قيمت بنزين، عملا وارد فاز سوم قانون هدفمندي يارانه ها شده است.
خرداد 94 – افزايش قيمت بنزين- هنوز تکليف مرحله دوم قانون هدفمندي و دستوراتي که وکلاي ملت در مجلس براي دولت تعيين کرده بودند، مشخص نشده است. از اين رو به نظر مي رسد دولت يازدهم نيز همان راهي را مي رود که دولت قبل از آن سود برد. چراکه اين روزها دولت با افزايش تدريجي قيمت ها بدون قيل و قال در زمينه آغاز فاز جديد هدفمندي يارانه ها گام برداشته و حالا افزايش قيمت بنزين نيز آخرين پازل از اجراي اين برنامه بود که به اجرا در آمد. البته هر چند قانون به دولت اين اجازه را نمي دهد که تا زمان تعيين تکليف مرحله دوم قانون هدفمندي يارانه ها و تفکيک افراد نيازمند از غيرنيازمندان، وارد مرحله سوم شود، اما اين روزها با افزايش قيمت ها، به نظر مي رسد عملا دولت وارد مرحله جديد شده است.
در اين باره گفتني است که ضعف اقتصادي و ناکارآمد نشان دادن فعاليت هاي داخلي از سوي رئيس جمهور در طول 2 سال گذشته که بارها و بارها نيز تکرار شد از يک سو و اقدامات عجيب و غريب دولت در حذف يارانه ها و افزايش قيمت بنزين و نان از سوي ديگر نشان مي دهد که دولت يازدهم تمام تخم مرغ هاي خود را در سبد مذاکرات چيده و اين روزها بنا دارد به مردم اينگونه القا کند که راهي جز پذيرش توافق هسته اي با غرب وجود ندارد.